Casa Salvador Vilardevall
(Barcelona | Sant Antoni - Barcelonès)

Barcelona - Gran Via, 530

Barcelona - Gran Via, 530 (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorLluís de Miquel Roca, m.o.
Situació Gran Via de les Corts Catalanes, 530
Edifici entre mitgeres de l'any 1904. El coronament ha estat malauradament alterat. La composició de la façana és simètrica, però cada pis té una formulació diferent dels balcons. El pis principal presenta tribunes laterals que serveixen de balcó pel pis superior. Els pisos tercer i cinquè tenen dos balcons independents mentre que el que queda entremig el té corregut. L'ornamentació és a base de relleus motllurats de temàtica floral. Afortunadament, la planta baixa no ha estat alterada com sol ser habitual en aquests edificis quan s'hi estableixen alguns comerços.

El projecte va ser signat per Lluís de Miquel i Roca, mestre d'obres de Barcelona, titulat l'any 1866, que es mou entre l'eclecticisme i el modernisme.