Antic edifici de la Companyia de Tramvies
(Barcelona | Sant Antoni - Barcelonès)

Barcelona - Antic edifici de la Companyia de Tramvies

Barcelona - Antic edifici de la Companyia de Tramvies (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorAntoni Millàs Figuerola
Situació Ronda de Sant Pau, 43-45
Hi hagué un primer recinte de la “Barcelona Tramways”, construït l'any 1897, que va ser ampliat i reformat en una mena de palauet l'any 1917, durant la gerència de Mariano de Foronda*. Té una façana classicista, simètrica, tret de la planta baixa, on hi ha un portal lateral amb les lletres T i B (Tramvies de Barcelona), que feia d'entrada principal, mentre que la porta més gran permetia l'entrada dels cotxes.

*Mariano de Foronda y González Bravo (El Escorial, 1873-1961), marquès de Foronda i comte de Larrea, va dirigir la companyia de tramvies de Barcelona entre 1902 i 1931. L'any 1929 va ser nomenat comissari reial de l'Exposició Internacional de Barcelona.