Casa-fàbrica Martí Salarich
(Barcelona | Els Àngels - Barcelonès)

Barcelona - Casa-fàbrica Martí Salarich

Barcelona - Casa-fàbrica Martí Salarich (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorFelip Ubach
Situació Guifré, 9
L'any 1862, Josep Martí va sol·licitar permís per a construir una casa de planta baixa i quatre pisos en un solar de la seva propietat on ja hi havia uns baixos. En el projecte s'especifica que a la planta baixa hi haurà un taller. L'edifici es va enllestir l'any següent (a la reixa, damunt la porta, hi ha integrada la data de 1863).

L'edifici es projecta en façana diferenciant clarament la planta baixa i la part superior dels quatre pisos d'habitatges. Aquest nivell més baix té un acabat de ciment imitant grans carreus i grans arcs de mig punt que lliguen els portals amb les finestres balconeres de l'entresol. A l'interior hi ha dos patis coberts i un espai de tallers amb pilars de fosa. Dels pisos superiors destaquen especialment les baranes dels balcons, de ferro forjat, amb volutes entrelligades.