Casa Bonaventura Barba
(Barcelona | Els Àngels - Barcelonès)

Barcelona - Joaquín Costa, 19 (Foto: Albert Esteves, 2019)

EstilRomanticisme
AutorPere Puig
Situació Joaquín Costa, 19
Edifici d'habitatges entre mitgeres, de planta baixa i entresòl més quatre pisos, bastit el 1857 (segons consta la data d'una reixa entre el vestíbul i el replà de l'escala). Els baixos i l'entresòl que es resolen amb pedra de Montjuïc s'emmarquen dins de tres arcs de mig punt que determinen els eixos verticals de composició de tota la façana. Els tres primers pisos, amb balconada correguda al principal i balcons a la resta, estan units compositivament per lesenes verticals decorades amb terracota, situades als panys intermedis dels balcons, amb motius trenats i un medalló al mig a les dels extrems i, amb elements florals centrats per relleus de ballarines als altres dos. La darrera planta, entre una imposta i la cornisa, té balcons alternats amb plafons més petits ocupats per medallons que contenen bustos femenins.