Antic Hostal del Carme
(Barcelona | Pedró - Barcelonès)

Barcelona - Antic Hostal del Carme (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Antic Hostal del Carme (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Antic Hostal del Carme, foto antiga

Situació Plaça del Pedró, 8
Segons Joan amades, era un dels hostals més importants del Raval. Tanmateix, a finals del segle XIX era ocupat per un apotecari i, posteriorment, per una vaqueria. L'edifici actual consta de planta baixa i dos pisos i presenta un acabat encintat que imita els carreus de pedra.

L'element més destacat és una finestra de llinda monolítica, motllurada, amb un escut barroc al centre i bustos esculpits als brancals. A l'escut hi ha una ferradura i una enclusa, i la data de 1701. El més probable és que l'escut i la data s'haguessin afegit en aquesta data a una finestra anterior, del segle XVI, de procedència incerta, incrustada a la façana en alguna reforma. En la foto antiga de la plaça podem veure, a mà esquerra, quan la casa era una vaqueria, que la llinda i els brancals no hi eren.