Panteó Serra
(Barcelona | Cementiri del Poblenou - Barcelonès)

Cementiri del Poblenou - Panteó Serra, plànols originals

Cementiri del Poblenou - Panteó Serra, plànols originals (Foto: Arxiu Municipal de Barcelona)

AutorJeroni Granell Mundet, m.o.
Situació Cementiri del Poblenou. Exterior illa 1
Panteó construït l'any 1881, situat a l'extrem d'un carrer lateral. Va ser encarregat per Josep M. Serra Muñoz (1810-1882), nascut a Xile, de pares catalans, un dels fundadors del Banc de Barcelona i marit de la filantropa Dorotea de Chopitea. El panteó va passar per herència a la família Gispert.

D'estil neogòtic, mostra una destacada agulla central flanquejada per quatre pinacles. La porta està presidida per un gran frontó amb frondes, amb un Sagrat Cor al timpà i coronat amb la figura d'un àngel.

Va ser projectat per Jeroni Granell Mundet (Barcelona, 1867-1931) i en van ser els escultors Joan Flotats i Lluís Puiggener.