Panteó Arnús
(Barcelona | Cementiri del Poblenou - Barcelonès)

Cementiri del Poblenou - Panteó Arnús

Cementiri del Poblenou - Panteó Arnús (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorElies Rogent Amat
Situació Cementiri del Poblenou, Departament 2, núm 119
Panteó construït l'any 1868 per encàrrec del financer i polític Evarist Arnús i de Ferrer (Barcelona 1820 - 1890). Va ser projectat per Elies Rogent, l'arquitecte que havia dissenyat la Universitat de Barcelona i que també va projectar la casa dels Arnús al passeig de Gràcia. És un panteó d'estil medievalista, amb un cimbori octogonal i quatre façanes amb frontons triangular, a la principal de les quals hi ha la porta i un àngel de marbre en actitud orant. Hi intervé el marbrista Vicente Estrada.

A l'interior hi ha l'estàtua jacent d'un nen, fill d'Arnús, molt realista, obra de Venanci Vallmitjana i un Crist crucificat de Joan Roig Solé. D'aquest mateix escultor és l'àngel del frontispici.