Panteó Estanislau Planàs
(Barcelona | Cementiri del Poblenou - Barcelonès)

Cementiri del Poblenou - Panteó Estanislau Planàs

Cementiri del Poblenou - Panteó Estanislau Planàs (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorEnric Sagnier Villavecchia
Situació Cementiri del Poblenou, Departament 2, núm 161
Panteó dels anys 1907-1908 projectat per Enric Sagnier Villavecchia (Barcelona, 1858 - 1931), un dels arquitectes més prolífics i reputats del seu temps. Aquesta obra s'inscriu dins la seva etapa modernista. Pocs anys abans havia projectat un edifici a l'Eixample (Gran Via, 633), després molt alterat, per a la mateixa família Planàs. Estanislau Planàs fou agent de duanes.

El panteó té una planta corbada amb escales als laterals i un cos central que dona accés a la cripta. El conjunt està presidit per un obelisc, amb les quatre cares esculpides, coronat amb una creu patent. Aquest mateix model el va utilitzar per al panteó d'Emili Juncadella al cementiri de Montjuïc.