Panteó Joan Niqui
(Barcelona | Cementiri del Poblenou - Barcelonès)

Cementiri del Poblenou - Panteó Niqui

Cementiri del Poblenou - Panteó Niqui (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorRicard Giralt Casadesús / Venanci Vallmitjana (escult.)
Situació Cementiri del Poblenou. Departament 2, núm
Reconstruït entre 1914 i 1917, segons projecte de Ricard Giralt Casadesús, té com a element més destacat el conjunt escultòric realitzat per Venanci Vallmitjana i Barbany (Barcelona, 1830 - 1919), inspirat en una terracota que havia fet ell mateix l'any 1895 i que ja va ser reproduït en el panteó Arnau Presas del cementiri d'Arenys de Mar (vegeu enllaç). És un gran bloc de marbre on es representa la Trinitat, amb Déu Pare que -amb el colom de l'Esperit Sant al pit- acull el Crist mort, entre núvols i angelets. El constructor és Monteserín.

Joan Niqui fou un empresari tèxtil -fàbrica Oller, Blanch y Niqui- i propietari immobiliari a Barcelona, Sarrià i Collserola.