Biblioteca Joan Miró
(Barcelona | L'Escorxador - Barcelonès)

Baarcelona - Biblioteca Joan Miró

Baarcelona - Biblioteca Joan Miró (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorBeth Galí, Màrius Quintana, Antoni Solanas
Situació Vilamarí, 61 (Parc Joan Miró)
Situada a l'interior del Parc Joan Miró, als terrenys de l'antic escorxador. Va ser projectada l'any 1985 i construïda l'any 1991. Ocupa una superfície de 750 metres quadrats i la componen dos edificis: l'ala infantil, al costat mar, i l'ala d'adults, al costat muntanya, connectats entre si per una passarel·la de vidre. Les dues ales disposen de planta baixa i altell.

A la passarel·la d'entrada hi ha unes escultures formades per fileres de siluetes de nois i noies en actitud d'entrar decidits a la biblioteca, amb llibres sota el braç. Estan fetes amb acer pintat de negre.