Arc-capella Patxot
(Barcelona | Cementiri del Poblenou - Barcelonès)

Cementiri del Poblenou - Arc-capella Patxot (Foto: Albert Esteves, 2019)

Cementiri del Poblenou -  Arc-capella Patxot

AutorFrancisco de Paula Villar Lozano / Filippo Casoni (escult.)
Situació Cementiri del Poblenou. Departament 2, arc-capella C
És un dels arcs-capella més destacables del Cementiri. Va ser projectat l'any 1858 per Francisco de Paula Villar i efectuat per Filippo Casoni, per encàrrec de Rafael Patxot i Ferrer (Sant Feliu de Guíxols, 1802 - 1865), dedicat al comerç marítim i la navegació. Presenta el sarcòfag, sobre un pedestal, emmarcat per un gran portal capçat amb un frontó semicircular. Al sarcòfag hi ha esculpits tres elements referits a la navegació: un rellotge cronòmetre, un compàs de rutes de navegació i una brúixola. A les pilastres del portal hi ha relleus amb cornucòpies d'on sorgeixen fruites tropicals, sacs, botes i baguls, àncores, cordes i altres estris de navegació. Al timpà, trens i vaixells en plena travessia. Tot plegat un reflex de l'activitat del difunt al llarg de la seva vida.