Pòrtic d'accés
(Barcelona | Cementiri del Poblenou - Barcelonès)

Cementiri del Poblenou - Pòrtic d'accés, des de l'interior

Cementiri del Poblenou - Pòrtic d'accés, des de l'interior (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorJosep Mas Vila / Agapit Vallmitjana Barbany (escult.)
Situació Entrada del Cementiri del Poblenou
El pòrtic d'entrada a la necròpolis va ser realitzat per Josep Mas Vila (1779 - 1855), autor de l'edifici de l'Ajuntament de Barcelona, que segueix els plànols d'Antonio Ginesi, el qual va morir prematurament i fou enterrat aquí mateix. De concepció neoclàssica, té una obertura rectangular flanquejada per un pòrtic sostingut amb quatre columnes acanalades, de capitell dòric. Al capdamunt del frontó, fet amb grans carreus de pedra, hi ha l'estàtua de marbre blanc d'un àngel amb la trompeta del Judici Final, mirant el cel amb actitud serena. És obra d'Agapit Vallmitjana Barbany i va ser incorporada l'any 1866. Al seu darrere hi havia una creu, desapareguda.