Capella de Sant Quirze i Santa Julita
(Calella - Maresme)

Calella - Capella de Sant Quirze i Santa Julita (Foto: Josep Maria Ardèvol, 1997)

Calella -Capella de Sant Quirze i Santa Júlia

Calella -Capella de Sant Quirze i Santa Júlia (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Carrer de Francesc Bartrina, 20
Des d'bans del segle XV era dedicada a sant Elm, patró dels mariners, i es mantingué sota aquesta advocació fins al 1820. El seu altar major havia estat presidit per un magnífic retaule gòtic, destruït el 1936. Aquest primitiu edifici va ser habilitat com a parròquia el 1528, any de l'emancipació eclesiàstica de Pineda, mentre es construïa la nova església de Santa Maria i Sant Nicolau. Va ser utilitzada també com a lloc de reunió del Comú quan encara no existia la Casa de la Vila i també va fer funcions d'escola durant alguns anys.

L'edifici, d'una nau amb una capella lateral al costat de la sagristia, va ser restaurat el 1702. La seva façana, de senzilla factura, té el portal adovellat de punt rodó, campanaret d'espadanya i una fornícula central amb la imatge dels sants.