Panteó Munné
(Barcelona | Cementiri del Poblenou - Barcelonès)

Cementiri del Poblenou - Panteó Munné

Cementiri del Poblenou - Panteó Munné (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorPere Bassegoda Mateu, m.o.
Situació Cementiri del Poblenou, Departament 2, núm 198
Va ser fet edificar per Josep Munné Nugareda, un indiano enriquit a Cuba, on es va casar amb la jove criolla Amelia Leal de Barreda. A 1868 es van instal·lar a Barcelona, on van construir una casa senyorial al passeig de Gràcia. Josep Munné va morir l'any 1882.

És un panteó de caràcter eclèctic, de ressonàncies medievals, amb dues grans columnes flanquejant la porta i una imatge de Crist al timpà. Va ser projectat per Pere Bassegoda (1817-1908), membre de la primera generació d'aquesta notable família d'arquitectes. Va ser executat pel mestre d'obres Antoni Robert.