Museu-Arxiu de Calella
(Calella - Maresme)

Calella - Museu-Arxiu (4)

Calella - Museu-Arxiu (4) (Foto: Josep Maria Ardèvol, 1997)

TipusMuseu
Situació Carrer de les Escoles Pies, 36
Situat en un casal del segle XVII i un edifici annex, va ser fundat el 1959, tot i que no s'obrí al públic fins el 1979.
A la planta baixa té una sala dedicada al món escolar que acull col·leccions de minerals, fòssils i material arqueològic, rajoles i ceràmica popular.
A la mateixa planta, dues sales acullen un conjunt de maquinària tèxtil i mostres del gènere de punt que tan de renom va donar a Calella. Hi ha també un espai dedicat als oficis tradicionals i una mostra de documentació relativa al comerç ultramarí.
El primer pis està totalment dedicat a la Pinacoteca Gallart, amb més de dues-centes obres de l'artista calellenc Lluís Gallart, bàsicament pintures i dibuixos de tipus figuratiu.
La segona planta compta amb el notable conjunt de peces i mobiliari de la farmàcia Barri de Calella, un conjunt que reprodueix fidelment una farmàcia de començament de segle, amb elements més antics, inclòs el material de laboratori.
Finalment, pot contemplar-se la reproducció d'una cuina antiga amb tots els seus estris, així com una mostra de vestits, brodats i diversos treballs artesanals fets per les tradicionals puntaires.
L'arxiu històric municipal de Calella compta amb un important fons documental nodrit de les aportacions municipals i de diverses entitats i famílies calellenques.