Torre dels Lleons (Castell de Picalquers)
(Esplugues de Llobregat - Baix Llobregat)

Esplugues de Llobregat - Torre dels Lleons

Esplugues de Llobregat - Torre dels Lleons (Foto: Albert Esteves, 2006)

Esplugues de Llobregat - Torre dels Lleons (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Plaça Doña Carolina, 1-3
Casal edificat el segle XIX sobre les restes de l'antic castell de Picalquers, que tenia el domini senyorial del terme d'Esplugues. L'indret ja havia estat habitat en època romana (segle II aC), com ho demostren les dues làpides dedicades a la memòria de Lucini Secundus i Quintus Calpurni Flavi, que poden contemplar-se vora l'escala del pati interior.

Acabada la guerra de Successió el castell va ser derruït per ordre de Felip V i sobre les seves ruïnes es va construir, al segle XIX, l'actual Torre dels Lleons. Aquest nom prové dels dos lleons de pedra que formaven part d'una antiga font i que ara flanquegen les escales del pati.

Actualment funciona com a espai per esdeveniments.