Escola Lestonnac
(Calella - Maresme)

Calella - Escola Lestonnac

Calella - Escola Lestonnac (Foto: Web escola)

TipusEdifici escolar
Situació Carrer de les Ànimes / Carrer de Sant Pere
Per iniciativa de Camil·la Xampeny es va establir a Calella a mitjan segle XIX una comunitat de monges de la Companyia de Maria, fundada per santa Joana de Lestonnac, el 1608. El convent va ser inaugurat el 1870 i l'església, dedicada a la Immaculada, va ser consagrada pel bisbe Sivilla, fill de Calella, el 1881. Poc després van ser construïts el claustre i l'escola.
El conjunt, per la seva estructura i dimensions, té un cert aspecte de fortalesa. Al centre de l'edifici hi ha l'església, amb una façana de gran austeritat en un estil neomedievalista. Els elements arquitectònics més destacables són els dos claustres, el conventual, més auster, i l'escolar, amb una major riquesa ornamental.