Edifici d'oficines Diagonal, 197
(Barcelona | El Parc i la Llacuna del Poblenou - Barcelonès)

Barcelona - Diagonal, 197 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Diagonal, 197 (Foto: Sergi Suárez, 2022)

AutorFermín Vázquez (b720) / David Chipperfield
Situació Av. Diagonal, 197
Edifici d'oficines inaugurat l'any 2008, que va ser dissenyat per l'estudi d'arquitectura b720 (Fermín Vázquez), amb la col·laboració de David Chipperfield. Està format per dos cossos, un d'inferior, de planta romboidal i un de més alt, enretirat respecte a la línia de carrer, que assoleix l'alçada de les torres veïnes. Les façanes defugen el model habitual del mur cortina d'aquest tipus d'edificis. El més característic és el seu joc cromàtic, amb tonalitats de colors rosacis i terrosos que evoquen els acabats de pedra, tot i que es tracta de plafons de formigó prefabricats, els quals s'alternen amb els mòduls de vidre de les finestres.