Edifici Imagina
(Barcelona | El Parc i la Llacuna del Poblenou - Barcelonès)

Barcelona - Edifici Imagina (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Edifici Imagina (Foto: Sergi Suárez, 2022)

AutorOAB (Carles Ferrater Lambarri)
Situació Av. Diagonal, 177
Edifici seu del grup Imagina, integrat per Mediapro i el Grup Árbol, inaugurat l'any 2008. Va ser dissenyat per l'arquitecte Carles Ferrater i té la particularitat d'estar construït sense columnes interiors, de forma que tot el pes és suportat pels murs exteriors, generant plantes completament diàfanes. La façana exterior deixa veure aquests elements estructurals, pintats de color bronze. Consta de 17 plantes amb una superfície d'uns 12.000 m². Formalment, es caracteritza pels diversos girs que fa la planta, generant voladissos a diferents nivells, la qual cosa li proporciona perspectives molt diverses depenent del punt d'observació.