Edifici Indra
(Barcelona | El Parc i la Llacuna del Poblenou - Barcelonès)

Barcelona - Edifici Indra

Barcelona - Edifici Indra (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorCarlos Rubio / Enrique Álvarez-Sala / R&AS
Situació Tánger, 110-120
Projectat l'any 2006 per l'estudi d'arquitectura b720, liderat per Fermín Vázquez. És un edifici de planta baixa i 12 pisos ubicat en un solar trapezoidal, amb una superfície construïda de 10.375 m². Consta d'un cos baix amb una façana de mur-cortina doble, de vidre i alumini, i una torre, de planta romboidal, separada del sòcol per la planta d'instal·lacions, tot plegat, seguint el traçat del xamfrà.

La pell de la façana de la torre està formada per panells de teixit metàl·lic d'acer inoxidable que actuen com a protecció solar perimetral. Una part de les peces presenten una esfera de 90 cm estampada que, en uns casos, sobresurt, i en altres, queda inserida, en un intent de dinamitzar i singularitzar el conjunt.