Edifici Interface
(Barcelona | El Parc i la Llacuna del Poblenou - Barcelonès)

Barcelona - Façana de l'antiga fàbrica Netol

Barcelona - Façana de l'antiga fàbrica Netol (Foto: Sergi Suárez, 2022)

AutorBatlle i Roig Arquitectura (Enric Batlle / Joan Roig)
Situació Ciutat de Granada, 134-138 / Tànger, 108
Els arquitectes es proposen aixecar una torre salvaguardant la façana de l'antiga fàbrica Netol que se situava allí, projectada per Santiago Balcells als anys cinquanta.

És un edifici de 28.000 m² construït entre 2005 i 2008. Té dos cossos en xamfrà: l'inferior, amb planta baixa i quatre pisos i la torre, de planta baixa més tretze pisos i tres soterrades, amb interior diàfan.

De la fàbrica, un cos central elevat amb façana de pedra i dues ales laterals horitzontals amb un seguit d'obertures verticals emmarcades amb un aplacat blanc, només se'n conserva la part superior, suspesa - per haver-se eliminat el seu sòcol- i integrada a la nova construcció, de tal manera que resta poc visible sota les dues pells sobreposades. La primera unifica tots els volums en continu; la segona, peces de vidre en forma d'escates, més nombroses allà on hi ha més insolació.