Obrador Xocolata Jolonch
(Agramunt (vila) - Urgell)

Agramunt - Edifici Xocolata Jolonch

Agramunt - Edifici Xocolata Jolonch (Foto: Albert Esteves, 2018)

Agramunt - Edifici Xocolata Jolonch (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Avinguda Marià Jolonch, 5
La fàbrica de xocolata Jolonch data de finals del segle XVIII i estava situada inicialment al nucli antic, en una finca anomenada "Cal Jolonch Vell". Va ser Marià Jolonch Bragat (1876 - 1938) qui va traslladar l'obrador a la seva ubicació actual, l'any 1905. L'empresa ha estat des de sempre lligada a la producció de xocolata "a la pedra", nom que prové de la utilització de pedra de granit en la producció artesanal d'aquesta. L'edifici és una nau allargada, amb façana de pedra irregular i coberta de teules, i les obertures emmarcades amb maó vist. A l'interior, a més de poder degustar i adquirir els productes de xocolata, es poden veure les màquines i els estris tradicionals per a la seva producció.