Fàbrica Llobet-Guri
(Calella - Maresme)

Calella - Fàbrica Llobet Guri

Calella - Fàbrica Llobet Guri (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorEusebi Bona Puig
Situació Sant Jaume, 139
Cap a la fi del segle XIX s'instal·laren a Calella les primeres fàbriques tèxtils mogudes per vapor: la més important va ser la que fundaren Josep Llobet i Guri i Josep Guri i Sabater i que va comercialitzar la prestigiosa marca "El Faro de Calella". L'edifici conegut popularment com "la fàbrica de la carretera" va ser construït a finals dels anys vint i va entrar en funcionament el 1930, arribant a tenir més d'un miler de treballadors. Està estructurat en dues grans naus, amb soterrani, planta baixa, pis i sotacoberta, separades per dos patis amb un cos central d'unió destinat a la càrrega i descàrrega. Delimita l'edifici un cos paral·lel a la carretera, que té com annex la sala de calderes. La façana principal, d'inspiració clàssica, s'ordena simètricament transmetent una contundent impressió de solidesa. Actualment és propietat de l'Ajuntament de Calella.