Castell de Castellnou d'Ossó
(Ossó de Sió - Urgell)

Ossó de Sió - Castell de Castellnou d'Ossó

Ossó de Sió - Castell de Castellnou d'Ossó (Foto: Albert Esteves, 2019)

Ossó de Sió - Castell de Castellnou d'Ossó (Foto: Antoni Gallardo. Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya, inicis segle XX)

PeríodeSegle IV ac a IV dc
Situació Castellnou d'Ossó. Carrer de la Torre
Conjunt de dues torres, una sobre l'altra, la més gran de les quals està datada a l'època romana i feta amb aparell ciclopi, carreus de mida gegant, ben escairats i encoixinats. Es conserva només en part, una mica més de la meitat del seu diàmetre. Es coneixia com a Castell Lliuró. Al seu damunt es va construir una torre medieval, cap a la fi del segle XI, de la qual només en resta el tram inferior, i posteriorment la resta de dependències de castell, desaparegudes. Les seves pedres es degueren fer servir per construir algunes de les cases del poble.