Església de Sant Llorenç de Mafet
(Agramunt (terme) - Urgell)

Agramunt - Sant Llorenç de Mafet (Foto: Albert Esteves, 2019)

Agramunt - Sant Llorenç de Mafet, detall de la porta

Agramunt - Sant Llorenç de Mafet, llinda de la rectoria

Agramunt - Sant Llorenç de Mafet, llinda de la rectoria (Foto: Albert Esteves, 2019)

Agramunt - Sant Llorenç de Mafet (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya-, 1921)

Situació Mafet. Plaça de l'Església
Alçada l'any 1617, segons la inscripció que figura a la porta. És un temple de nau única, coberta amb volta de canó, amb capelles laterals, una de les quals està coberta amb cúpula i cupulí. Està feta amb carreus de pedra ben tallats i enfilats, lligats amb morter de calç. La porta és adovellada, de mig punt, amb impostes. A la dovella clau hi la mà, símbol del poble, i la data. Al damunt hi ha una petita fornícula i una rosassa atrompetada, amb traceria calada. Al capdamunt de la façana hi ha una discreta espadanya amb una imatge del patró. El campanar de torre està situat a la part posterior. Està obert a les quatre cares i cobert amb un terrat protegit per una barana de pedra, amb esferes als angles. A l'interior de l'església es conserva una pica baptismal coetània (1620).

Adossada a la façana de l'església hi ha l'antiga rectoria, a la porta de la qual hi ha la data de 1699.