Biblioteca Costa i Fornaguera
(Calella - Maresme)

Calella - Biblioteca (Foto: CEDIP, 1997)

Calella - Biblioteca (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorJeroni Martorell Terrats
Situació Sant Jaume, 151
En aquest edifici, projectat entre els anys 1920-1923, l'arquitecte Jeroni Martorell s'expressa en un llenguatge de gran equilibri típicament noucentista, on els elements classicistes s'integren en uns esquemes constructius de tradició popular.

L'edifici s'estructura simètricament en tres cossos, el central amb un pis superior cobert a quatre vessants i els dos laterals només amb planta baixa, entorn d'un pati. L'entrada ve precedida per un porxo d'arcs de punt rodó sostinguts per columnes de tipus clàssic.

La biblioteca duia el nom de Tomàs Costa i Fornaguera (1828-1911), en memòria del gran patrici calellenc que va ser bisbe de Lleida i arquebisbe de Tarragona.