Cal Galzeran
(Agramunt (vila) - Urgell)

Agramunt - Cal Galzeran

Agramunt - Cal Galzeran (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Carrer del Control
Conjunt format per l'habitatge, amb dos cossos, i uns coberts de grans dimensions, que formen un recinte clos, tancat amb un gran portal rectangular. De l'edifici que dóna a l'exterior, fet amb maçoneria de pedra carejada i argamassa, destaca la porta de mig punt, adovellada i estreta, i al seu damunt un matacà obert amb una espitllera en forma de creu. Al seu costat, hi ha una finestra amb la llinda i els brancals motllurats. El cos que aboca al pati té el portal d'arc escarser i finestres emmarcades amb grans carreus de pedra als dos pisos superiors. Tot el conjunt ha estat rehabilitat modernament.