Església de Sant Lluís Gonzaga
(Barcelona | Sant Martí de Provençals - Barcelonès)

Barcelona - Església de Sant Lluís Gonzaga (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Església de Sant Lluís Gonzaga, durant la construcció

AutorFrancesc Escudero Ribot
Situació Selva de Mar, 200
La parròquia de Sant Lluís Gonzaga va ser erigida canònicament en tenència de Sant Martí de Provençals per l’arquebisbe Gregorio Modrego l'any 1945 i com a parròquia l'any 1962. El temple va ser projectat uns anys després, el 1969, per l'arquitecte Francesc Escudero Ribot (Llançà, 1930 - 2012), tot i que la construcció no es va enllestir del tot fins al 1982. Va comptar amb la col·laboració de José Antonio Torroja. Es caracteritza per la seva particular coberta hiperbòlica, feta amb plaques prefabricades de formigó armat, subjectades per cables d'acer longitudinals ancorats a cadascun dels seus extrems. L'entrada de llum es produeix a través de grans vidrieres verticals, fetes també amb peces prefabricades de formigó.