Capella nova de la Misericòrdia
(Barcelona | Els Àngels - Barcelonès)

Barcelona - Capella nova de la Misericòrdia

Barcelona - Capella nova de la Misericòrdia (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Capella nova de la Misericòrdia (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Capella nova de la Misericòrdia (Foto: Vicent Miralles, 2022)

EstilHistoricisme
AutorFrancisco de Paula Villar Lozano (atrib), Magí Rius Mulet (atrib.), Enric Fatjó Torras (atrib.)
Situació Montalegre, 4
Edifici neoromànic construït entre els anys 1875 i 1887, alçat damunt d'una planta baixa. Una escala de pedra, també de trets medievalistes condueix a la porta d'accés, amb arquivoltes i capitells esculpits. La nau està coberta amb volta de mocador, de quatre trams. És destacable la tribuna, amb grans arcades lobulades i baranes calades, i la capçalera semicircular, il·luminada amb òculs i creus vidriades. Hi ha quatre mènsules en forma d'àngels que sostenen els escuts de Catalunya i de Sant Jordi.

Si bé el projecte de façanes de l'edifici conventual del segle XIX va ser dut a terme per Josep Simó, sembla que la capella nova es deu al seu substitut, Francisco de Paula Lozano, tot i que la direcció de l'obra va anar a càrrec de l'arquitecte Magí Rius o bé, segons les fonts, Enric Fatjó.

Sorprenentment, aquest edifici no està catalogat ni gaudeix de cap protecció. Es troba en estat d'abandonament.