Escultures de la Cooperativa d'Habitatges Montseny
(Barcelona | La Verneda i la Pau - Barcelonès)

Barcelona - Pisos de la Cooperativa Montseny

Barcelona - Pisos de la Cooperativa Montseny (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorJosep Ricart Maymir
Situació Pont del Treball, 11-41
Inaugurades l'any 1967, són tres escultures de pedra situades al costat del conjunt d'habitatges de la cooperativa Montseny, acabats de construir en aquella època. Són tres obres diferents, en principi no relacionades, però totes tres inscrites dins d'una estètica simbolista i expressionista molt habituals als seixanta.

A l'escultura Matrimoni veiem dues mans paral·leles, una masculina i l'altra femenina, diferenciades per la textura de l'acabat. L'escultura Cooperació presenta cinc figures humanes -homes i dones- amb les mans unides al voltant d'un bloc de pedra que semblen voler moure. I finalment, les Quatre Falques són quatre monòlits de granit, a penes desbastats, un d'ells inclinat i un altre girat. Representen les quatre barres de la senyera.