Escultura Les Cultures
(Barcelona | La Verneda i la Pau - Barcelonès)

Barcelona - Escultura "Les Cultures"

Barcelona - Escultura "Les Cultures" (Foto: Ismael March, 2013)

AutorMercedes Ortega
Situació Carrer Concili de Trento, 322
Escultura d'aire cubista realitzada amb pedra artificial i situada dalt d'una peanya. Està formada per un volum inferior de formes rectes i corbes que fa de base d'una mena de torre de castell o peveter, del qual sorgeix un element serpentejant que sembla enlairar-se cap al cel, envoltant una barra cilíndrica a mode de màstil.

Inaugurada l'any 1984, originalment estava situada a la plaça de les Cultures, que s'acabava d'urbanitzar. Posteriorment, va ser traslladada al vestíbul de l'edifici Piaramidón i finalment es va instal·lar a l'altra banda del mateix carrer, als peus d'un edifici d'habitatges que li fa perdre protagonisme.