Casa Marcelino Luis Oriol
(Barcelona | Els Àngels - Barcelonès)

Barcelona - Doctor Dou, 4

Barcelona - Doctor Dou, 4 (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorRamon Soriano Tomba, m.o.
Situació Doctor Dou, 4 / Pintor Fortuny
És un dels edificis més destacats del conjunt de cases alçades en època alfonsina (anys setanta/vuitanta del segle XIX) als espais que havia deixat lliure l'enderrocat convent del Carme. Va ser construïda l'any 1876. Com totes elles, s'inscriu dins d'un estil acadèmic que es podria definir com un neoclassicisme, modernitzat amb l'ús de la pedra artificial i els pilars de fosa. Alguns dels seus elements ornamentals remeten a l'estil plateresc, molt palès al portal de l'androna. L'edifici ocupa un solar en cantonada, amb un xamfrà concebut com una façana completament vidriada (s'ha dit que es podria considerar el primer mur-cortina de Barcelona). Al carrer Pintor Fortuny hi ha una androna (espai lliure als extrems de la parcel·la que permet l'accés de llum a les façanes laterals), on només hi ha un cos de planta baixa obert amb un gran portal, molt ornamentat.