Cooperativa Agrícola
(Vila-rodona - Alt Camp)

Vila-rodona - Cooperativa Agrícola

Vila-rodona - Cooperativa Agrícola (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorCèsar Martinell Brunet
Situació Carretera de Santes Creus, 6
InterèsEspecial interès Interessant
Tot i que el projecte es va encarregar inicialment a l'arquitecte Rubió i Bellver, va ser Cèsar Martinell qui es va encarregar de dur-lo a terme, l'any 1919. L'any següent, el mateix arquitecte el va ampliar amb un magatzem. En la seva construcció es van aprofitar les encavallades de fusta d'una antiga fàbrica, la qual cosa va condicionar les dimensions concretes de l'edifici.

A un lateral, la façana, simètrica i paral·lela a la carretera de Santes Creus, amb un cos central on hi ha el portal, inscrit dins d'una gran arcada de maó vist que incorpora les obertures geminades, també de maó vist, capçades amb arcs esglaonats. És un conjunt molt treballat on destaca el fanal modernista de ferro forjat en forma de cep. Els cossos laterals estan definits per una successió rítmica de finestres, també emmarcades amb maons, separades per falses pilastres que es lliguen a través d'impostes corbades sota el ràfec.

El conjunt va ser ampliat per la part posterior, als anys setanta.