Al rei Alfons II i a Bernat Ferrer
(Molins de Rei - Baix Llobregat)

Molins de Rei - Al rei Alfons II i a Bernat Ferrer

Molins de Rei - Al rei Alfons II i a Bernat Ferrer (Foto: Albert Esteves, 2017)

AutorMarta Moreu
Situació Plaça dels Països Catalans
Obra de l'any 2006 de l'artista Marta Moreu (Barcelona, 1961) que commemora l'origen de Molins de Rei. L'any 1188 Alfons II, rei d'Aragó i comte de Barcelona, va encarregar la construcció d'uns molins a un tal Joan dit "dels molins". Una vegada construïts, i per decisió reial, els molins van quedar sota la responsabilitat de Bernat Ferrer.

L'obra mostra dues figures masculines nues de bronze, que representen al rei Alfons II i a Bernat Ferrer, lliurant el pergamí de la concessió dels molins que foren origen de la vila. Les dues figures estan envoltades de vuit seccions de pedres de molí.

Presenta la següent inscripció: Consti a tots, presents / i futurs, com jo Alfons / per la gràcia de Déu rei / d'Aragó i conte de / Barcelona, dono a tu / Bernat Ferrer, i per / descendència dels teus / Aquella / meva construcció dels molins del Llobregat... / 8 d'octubre de l'any 1190. / Ajuntament de Molins de Rei / 24 d'abril de 2006.