Restes de la muralla medieval
(Vila-rodona - Alt Camp)

Vila-rodona - Castell (Foto: Albert Esteves, 2019)

Vila-rodona - Muralla

Vila-rodona - Muralla (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Al costat del castell i altres indrets de la vila
El primer recinte emmurallat de Vila-rodona es podria situar a mitjan segle XII, que devia envoltar el castell i un petit clos al seu costat. A mesura que es van anar construint més cases i es va configurar el nucli medieval, el clos emmurallat es va anar estenent fins a abastar l'actual carrer Major. Tenia quatre portes, una de les quals, la de Sant Llorenç, encara es conserva. A partir de la segona meitat del segle XVI comencen a construir-se nous habitatges extramurs que fan necessari ampliar el recinte murat més enllà del carrer Major, el qual passa a ser l'eix que articula la vila.