Museu de Vila-rodona
(Vila-rodona - Alt Camp)

Vila-rodona - Museu de Vila-rodona (Foto: Albert Esteves, 2019)

Vila-rodona - Museu de Vila-rodona (Foto: http://www.vila-rodona.cat)

TipusMuseu
Situació Carrer de les Hortes, 4
Inaugurat l'any 1974 amb l'objectiu de conservar i mostrar el patrimoni cultural del municipi. Té un fons de més de 2.000 peces, fruit de les donacions dels vila-rodonins. La temàtica és molt variada, abunden les eines del camp, de la casa rural, restes arqueològiques, una col·lecció paleontològica de fòssils de les contrades, vidres, indumentària.

El Museu compta amb diversos àmbits: la sala de geologia està dedicada a l’estudi del terreny, amb una col·lecció de fòssils de la zona. La sala d’història fa un repàs de les diferents èpoques de la Vila amb els seus pobladors, com en l’època dels ibers, la civilització romana, l’edat Mitjana representada amb una maqueta del poble emmurallat, i l’època moderna, que té com a referent el món agrícola. Així arribem a una nova sala del museu de Vila-rodona on s’han recreat els diferents espais més importants del poble de fa 100 anys. Els espais que s’han representat són: la casa, l’escola, el cafè i la plaça. Cada espai inclou mobles i utensilis de l’època restaurats, fotografies del moment que es representa i un audiovisual on s’explica la part històrica de cada espai mitjançant gravacions del poble actual, documentació històrica i entrevistes.