Castell de Peratallada: la torre mestra
(Forallac - Baix Empordà)

Castell de Peratallada. La torre mestra

Castell de Peratallada. La torre mestra (Foto: Albert Esteves, 2019)

Castell de Peratallada. La torre mestra (Foto: cartell al costat del monument)

Castell de Peratallada. La torre mestra (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya-, 1913)

Situació Peratallada. Carrer de la Torre
La torre mestra, voltada d'una primitiva muralla, s'ha conservat en la seva integritat, tot i que les diferències en l'aparell posen de manifest que ha estat refeta més d'una vegada, d'ençà de la seva construcció al segle XII. Té planta rectangular (7,8 m x 4,2 m) i una alçada d'uns 10 m. El gruix de les parets a la part més baixa és d'1,75 m. La porta està situada a una alçada d'uns 7 m. La muralla que l'envolta està ancorada sobre la roca, la qual va ser tallada verticalment per augmentar-ne l'alçada.