Casa del carrer del Forn (Peratallada)
(Forallac - Baix Empordà)

Peratallada - Casa  del carrer del Forn

Peratallada - Casa del carrer del Forn (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Peratallada. Carrer del Forn, 15
Casal del segle XVI molt representatiu del tipus de construcció d'una família pagesa amb recursos, probablement ennoblida. És un edifici de dimensions notables, dividit en planta baixa, planta noble i golfes, aquestes més elevades i amb la teulada inversa. Un tram de la façana està reforçat amb un contrafort corbat. El portal és adovellat i les finestres estan emmarcades amb carreus motllurats. Destaca la finestra principal, amb un escut (on s'hi veu un bou i un estel), la data (1594) i una inscripció en llatí: fortitudo decor indumentum eius / et facilem victu per secula gentem.