Sant Pol de La Bisbal
(La Bisbal d'Empordà - Baix Empordà)

La Bisbal d'Empordà - Sant Pol de La Bisbal. Rectoria (Foto: Albert Esteves, 2019)

La Bisbal d'Empordà - Sant Pol de La Bisbal. llinda del segle XVII

La Bisbal d'Empordà - Sant Pol de La Bisbal. llinda del segle XVII (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Sant Pol de La Bisbal
El petit poble de Sant Pol de la Bisbal està situat en ple massís de les Gavarres, format per una desena de masos al voltant de l'església de Sant Pol, d'origen romànic, juntament amb algunes masies esparses. És esmentat l'any 904 amb el nom de villare Perductus.

Inicialment tot el poblament estava dispers en masos aïllats però cap als segles XIII-XIV es va anar formant una "cellera" al costat de l'església, format un petit carrer i una plaça. Al llarg del segle XVII es van construir més cases i altres es van refer. Hi ha algunes llindes amb les dates inscrites, d'aquella època.