Cinema Mundial
(La Bisbal d'Empordà - Baix Empordà)

La Bisbal d'Empordà - Cinema Mundial

La Bisbal d'Empordà - Cinema Mundial (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorMartí Sureda Vila
Situació Pg. Marimon Asprer, 9
Originalment, va ser una fàbrica de taps de suro propietat de Robert Mercader, el qual va convertir-lo més tard en cinema i sala d'espectacles. És un edifici de composició netament modernista, amb les obertures geminades, marcant un perfil sinuós. Aquest moviment ondulant es veu encara més remarcat als petits balcons de la cornisa. L'ornamentació, a base de relleus d'estuc de temàtica vegetal, són també típicament modernistes.

Va ser projectat l'any 1914 per Martí Sureda Vila (Girona, 1866 - 1947), fill del també arquitecte Martí Sureda Deulovol. L'any 1979 va tancar i el 1986 passar a ser propietat municipal. La moderna reforma i ampliació ha salvat, però, la façana original modernista.