Torre Elies (can Bros)
(Martorell - Baix Llobregat)

Martorell - Torre Elies (Can Bros). Capella

Martorell - Torre Elies (Can Bros). Capella (Foto: Albert Esteves, 2019)

Martorell - Torre Elies (Can Bros) (1)

Situació Colònia Can Bros. Carrer d'Elies, 6
Casal senyorial fet construir l'any 1827 per l'empresari Miquel Elies dins de la colònia de Can Bros. Té una capella annexa, dedicada a la Immaculada, consagrada l'any 1832. Miquel Elies hi va ser enterrat a la seva mort, l'any 1841.

La casa consta de planta baixa, planta noble i golfes. La planta noble està oberta a la part central amb una galeria porticada, el sostre de la qual està policromat. Es pot dir que és una barreja de mansió neoclàssica i masia tradicional catalana.

Miquel Elies (1766 - 1841) va ser el gran impulsor de l'activitat productiva a Can Bros. Fill d'una masia de Sant Pau de la Guàrdia, va enriquir-se amb el comerç i amb l'activitat paperera, que va desenvolupar a la colònia, abans que aquesta iniciés el seu desenvolupament industrial, ja a la segona meitat del segle XX.