Cementiri de Martorell
(Martorell - Baix Llobregat)

Martorell - Cementiri: sepulcre Bové (Foto: Albert Esteves, 2019)

Martorell - Cementiri: monument als germans Martí Torres

Martorell - Cementiri: monument als germans Martí Torres (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Camí del Riu
L'any 1851, l'alcalde de Martorell, Ramon Bultó, va cedir un camp, al costat de l'església de Santa Margarida, per tal de construir-hi un nou cementiri que substituís el que hi havia a la plaça de l'església. L'any següent ja estava enllestit. La part més antiga és la del cantó sud, on hi ha algun sepulcre d'interès, com el de la família Bové, i el monument als germans Martí i Torres. La porta del cementiri té un cert caràcter monumental. Està formada per tres obertures tancades amb reixes de ferro, emmarcades amb pilastres que recorden l'art egipci, referència molt comuna en els cementiris del segle XIX.