Casa Pau Torras
(Barcelona | Sant Pere - Barcelonès)

Barcelona - Sant Pere Més Alt, 6 (Foto: Albert Esteves, 2006)

Barcelona - Sant Pere Més Alt, 6, plànol

AutorLeandre Albareda Petit (reforma)
Situació Sant Pere Més Alt, 6 / Verdaguer i Callís, 11
Edifici de planta baixa i tres pisos fruit de la reforma efectuada al darrer terç del segle XIX sobre un edifici més antic. La façana s'articula en sis eixos verticals marcats per les obertures. Els quatre eixos centrals s'obren amb balcons individuals i els dos dels extrems amb finestres rectangulars. Els balcons del pis principal s'ornamenten amb guardapols rectangular i triangular els dels pisos superiors, d'inspiració goticista. Impostes a escala de cada planta reforcen l'horitzontalitat del conjunt.

El projecte de reforma, que va suposar la transformació de les golfes en un pis, és de Leandre Albareda Petit (Barcelona, 1852 - 1912), de l'any 1887.