Fàbrica vella del Molí
(Olesa de Montserrat - Baix Llobregat)

Olesa de Montserrat - Fàbrica vella del Molí

Olesa de Montserrat - Fàbrica vella del Molí (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Poígin Ind. Càtex- Molí
A tocar del riu Llobregat, al mateix lloc on hi havia hagut el molí d'Olesa, documentat des del segle XVII, es va construir al segle XIX una fàbrica tèxtil, promoguda per l'industrial barceloní Josep Cuspinera. Se sap que l'any 1880 tenia 1.000 fusos i que 1906 en tenia 5.488.

L'edifici és una típica construcció fabril del segle XIX, amb finestrals emmarcats amb maó vist i torres als extrems. L'element més destacat és la xemeneia, feta de totxo refractari i reforçada amb anelles de ferro. És de tipus troncocònic. Només es conserva la meitat inferior.