Casa Par (Espai Muxart)
(Martorell - Baix Llobregat)

Martorell - Casa Par

Martorell - Casa Par (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Carrer Josep Anselm Clavé, 2
Edifici d'origen medieval que va ser la casa pairal de la família Par, documentada a Martorell des del segle XV i una de les més notables de la vila fins al segle XX. La casa, que es trobava pràcticament enrunada a començament del segle actual, va ser restaurada per allotjar l'Espai Muxart, que aplega 700 obres del pintor Jaume Muxart (Martorell, 1922 - 2019).

L'edifici consta de planta baixa, pis i golfes. Conserva el portal adovellat de mig punt. El jardí dóna sortida al denominat Marge Gros, un llenç de terreny tancat per la muralla, ara rehabilitat per donar accés als vianants, mitjançant un ascensor, que han de salvar el desnivell de 8,5 metres que separa el carrer del Mur de la plaça de les Hores.