Cal Ferreret
(Martorell - Baix Llobregat)

Martorell - Cal Ferreret

Martorell - Cal Ferreret (Foto: Albert Esteves, 2019)

Martorell - Cal Ferreret (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Carrer Josep Anselm Clavé, 30
L'origen d'aquest edifici és del segle XVIII, quan Miquel Esplugas i Cristòfol hi va establir un taller de ferreria. Deu generacions més tard, la ferreteria continua oberta al públic i és, sens dubte, l'establiment comercial més antic que ha tingut continuïtat fins als nostres dies. Ferreret era el renom que rebia Miquel Esplugas i Vives, que va ser alcalde de Martorell en dues ocasions, a mitjan segle XIX.

L'edifici actual, amb una façana d'estil eclèctic, molt ornamentada, va ser encarregada per Rossend Esplugas i Bros, l'any 1897. La planta baixa, però, ha estat totalment alterada.