Església de Santa Magdalena: retaule barroc
(El Pont d'Armentera - Alt Camp)

El Pont d'Armentera - Església de Santa Magdalena. Retaule barroc

El Pont d'Armentera - Església de Santa Magdalena. Retaule barroc (Foto: Enfo, 2013)

El Pont d'Armentera - Església de Santa Magdalena. Retaule barroc (Foto: Francesc Blasi -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, anys vint)

Situació Plaça de l'Església. Interior del temple
A l'interior de l'església de Santa Magdalena es conserva un interessant retaule barroc datat l'any 1702, d'autor anònim. Sortosament va poder salvar-se de les destrosses de l'any 1936, en les quals es van perdre -això sí- les imatges i els altres retaules que hi havia dins el temple.

És una peça de fusta de concepció clàssica, que creix fins a ocupar tot l'espai disponible, tot emmarcant les escenes en relleu amb abundància d'imatgeria i guarniments del gust del moment. Hi regnen les columnes salomòniques i les volutes, la policromia i el daurat, que donen volum i moviment.

Al seu dors se situa la sagristia, a on s'accedeix a través de les portes inscrites amb enginy a banda i banda del basament.