Capella de Santa Agnès
(Aiguamúrcia - Alt Camp)

Aiguamúrcia - Capella de Santa Agnés (Foto: Albert Esteves, 2019)

Aiguamúrcia - Capella de Santa Agnés, detall

Aiguamúrcia - Capella de Santa Agnés, detall (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Al costat de la masia de Santa Agnès
Antiga capella que pertanyia a la parròquia de Selma. Està situada molt a prop del mas del mateix nom, entre camps, no gaire lluny del camí que va del coll de l'Arboçar al Pla de Manlleu. Està documentada des del segle XIII, sempre vinculada al mas de Santa Agnès, que pertanyia als templers de Selma.

És un edifici de planta rectangular, restaurat modernament pels propietaris del mas, que conserva un portal adovellat de mig punt amb impostes i guardapols. A la dovella clau es pot veure encara el relleu d'una flor de quatre pètals. La coberta és nova, ja que l'original es va ensorrar a causa d'un llampec, l'any 1918.