Castell de Ramonet
(Aiguamúrcia - Alt Camp)

Aiguamúrcia - Castell de Ramonet

Aiguamúrcia - Castell de Ramonet (Foto: Diputació de Tarragona, 2011)

Situació Camí que surt de la masia de Cal Boada
Les escasses restes del castell de Ramonet estan situades dalt d'un turó, entre Montagut i el Pont d'Armentera. De fet, no era ben bé un castell sinó més aviat un mas fortificat, allò que a l'època medieval denominaven una domus. Hi ha restes d'una sala, conservada fins a una alçada d'uns tres metres, feta amb carreus irregulars, més o menys escairats, disposats en filades. Adossades a aquest edifici s'hi afegiren altres cambres, els vestigis de les quals fan difícil distingir la seva planta.

Formava part del terme de Montagut, propietat de la família Cervelló fins que Gueraua de Cervera, muller de Ramon Alemany de Cervelló, el llegà al monestir de Santes Creus