Cementiri: Panteó Manuel Vidal Quadras
(Sitges | Sant Sebastià - Port Alegre - Garraf)

Sitges - Panteó Vidal Quadras (Foto: Albert Esteves, 2019)

Sitges - Panteó Manuel Vidal Quadras (Foto: Anna Corcoll, 2019)

AutorJosep Cros Juliana / Alexandre Mariotti (escult.)
Situació Cementiri de Sitges
La família Vidal Quadras, una de les més notables de Sitges al segle XIX, va néixer amb el matrimoni entre els sitgetans Josep Vidal i Robert i Josepa Quadras i Marcé. Emigrats a Maracaibo i a Cuba, els seus fills Manuel i Aleix van tornar a Sitges enriquits i van construir-hi importants mansions, que encara es compten entre les més notables de la vila. A mitjan segle XIX, Manuel Vidal Quadras va encarregar el panteó familiar al mestre d'obres local, Josep Cros i Juliana, l'any 1852. Cros va fer el disseny arquitectònic dins d'un estil eclèctic, amb referències clàssiques i de l'art egipci, molt comú en l'art funerari del segle XIX, i també va planificar els elements ornamentals i escultòrics, els quals van ser realitzats a Itàlia per l'escultor italià Alexandre Mariotti, de Carrara. Han desaparegut els relleus fets per Joan Soler Cortina, que evocaven escenes importants de la vida de la família.

El panteó va ser beneït l'any 1859, un cop s'hi van dipositar les despulles dels pares, un fill, la muller i el cunyat de Manuel Vidal Quadras.